Programma 2021

Update: gezien de huidige situatie hebben we besloten deze editie niet door te laten gaan.

Dit jaar helaas nog geen Congres Contentmarketing & Webredactie, vanwege de onzekerheid rond corona. Maar we hebben een alternatief! Dit jaar organiseren we een Entopic Content Meetup. Oftewel, een kleine versie van ons vertrouwde congres.

Geen groot congres voor 500 man dus. Wat dan wel? Onze meetup wordt een kleinschalige live-event over content met 3 presentaties. Gratis, maar wel op uitnodiging.

Programma:

Contentpersonalisatie: Begin er vandaag mee!

Eddy Boeve, iO

Veel organisaties denken er over na, veel minder zijn er al echt mee begonnen: het personaliseren van hun online content. Eddy Boeve omschrijft welke vormen van contentpersonalisatie er zijn, wanneer je welke vorm het beste toepast, de valkuilen van het starten met content-personalisatie, de tooling die je kunt gebruiken en een meteen toepasbaar stappenplan voor content verantwoordelijken om te beginnen. Allemaal aan de hand van praktische voorbeelden uit zijn eigen contentpersonalisatie-projecten.

Van UX writer naar content designer

Fenna Blaas, KLM

Fenna vertelt hoe ze leerde over content strategie, user research en informatie architectuur door een redesign van KLM.com.

Content bestaat niet

Ingmar Duynisveld, ING

Over het sluimerende conflict tussen corporate communicatie en effectieve content. In de online wereld is content een bijzonder veelgebruikte term. Maar daardoor is de betekenis van dit woord steeds uitgehold. Contentmanagement, contentstrategie, contentmarketing, content first, content hier, content daar… Meer, meer en meer. Het middel verliest aan kracht. Terwijl het juist om de boodschap draait. Hoe effectiever, hoe succesvoller.

In deze sessie laat Ingmar Duynisveld zien hoe resultaten uit data-analyse, seo en linkbuilding in een corporate een enorme druk leggen op de contentprofessional. Hij geeft een aantal nuttige tips hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte